Basisscholen trappen Kinderboekenweek af

0
181

STREEK – Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek van 2019 officieel van start gegaan. Tot en met 13 oktober zijn er verschillende activiteiten voor kinderen op het gebied van boeken en lezen. De start van de Kinderboekenweek werd op diverse plaatsen in het gebied van de Streekkrant gevierd. Ook vele scholen pakten het startmoment feestelijk aan. Zo kwam op Christelijke Basisschool Jan Kuipers in Grootegast  een speciale ‘leesbus’ voor de kinderen. De kinderen werden meegenomen, in het kader van het thema ‘Reis je mee?’ en konden verschillende boeken lezen. Ook Samenwerkingsschool de Aquarel uit Sebaldeburen ging op reis. Om 08.53 uur stapten de leerlingen op de trein in Grijpskerk, waar ze de gehele rit naar Zuidhorn toe werden voorgelezen uit prachtige boeken. Voor een groot deel van de dertig leerlingen was het voor het eerst dat ze met de trein gingen. Tijdens de treinreis genoten de kinderen van de verhalen en aangekomen in Zuidhorn brachten ze een bezoek aan het fietsmuseum. De kinderen keken hun ogen uit bij de opgestelde fietsen en andere vervoersmiddelen. In de bibliotheek genoot iedereen daarna van een prachtig reisverhaal. Aan het eind van de ochtend keerden de leerlingen per bus terug naar hun school in Sebaldeburen.