Boerenprotest

    0
    110

    STREEK – Afgelopen maandag trokken vele boeren uit de gemeente Westerkwartier naar het Provinciehuis in Groningen om hier hun onvrede te uiten over het provinciale stikstofbeleid. Het protest was een initiatief van LTO-Noord, waar de Westerkwartierse boeren massaal gevolg aan gaven. De boeren uit het Westerkwartier verzamelden afgelopen maandag bij Hotel Aduard en vertrokken vanaf daar gezamenlijk richting Groningen. En zo reed rond een uur of 10 een lange stoet tractoren vanuit Aduard naar de stad Groningen. Het protest zou op een publieksvriendelijke manier gebeuren, waar LTO voor wil staan, maar in de stad Groningen ging het er toch wat heftiger aan toe. De Provincie wilde de boeren namelijk geen toezeggingen doen. Honderden boeren weigerden daarom om het Provinciehuis te verlaten.