Leven in de Brouwerij te Gerkesklooster

0
128

GERKESKLOOSTER/STROOBOS – Op zaterdag 19 oktoberis het kloostermuseum/dorpsarchief in de Hervormde Kerk te Gerkesklooster weer geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie is dit jaar geheel gewijd aan de historie van het transportbedrijf Broersma. De stichting heeft van diverse familie- en personeelsleden van transportbedrijf Broersma diverse foto’s, artikelen en materiaal ontvangen. In de maand mei ontving het van één van de kleinkinderen nog vele groepsfoto’s in bruikleen. Een groot gedeelte heeft een plaats gekregen in één van de vitrinekasten. Tevens ontving het van één van de oud-werknemers een aantal plattegronden op groot formaat van zowel de bedrijven in Stroobos, Heerenveen en Bodegraven. Voor oud-personeel de moeite waard om op deze middag samen met oud-collega’s de historie van het bedrijf nogmaals opnieuw te beleven aan de hand van een tentoonstelling en diverse foto’s. Tevens is er een PowerPoint presentatie van het wagenpark.