Staatsbosbeheer viert 120-jarig bestaan in Opende

0
85

OPENDE – Dit jaar bestaat Staatsbosbeheer maar liefst 120 jaar. Dat werd afgelopen zaterdag groots gevierd op vier beheerlocaties in de regio. Ook in het Westerkwartier was één locatie uitgekozen voor presentaties, rondleidingen en activiteiten. Het landschap van natuurgebied Doezumermieden in Opende was de gelukkige. Van 11.00 tot 16.00 uur konden bezoekers de natuur nog beter leren kennen, onder begeleiding van een ecoloog. Daarnaast was het mogelijk om de ontwikkelingen van toen en nu te ontdekken. Gedurende de open dag bouwden de aanwezigen hun eigen vogelhuisje, was er een presentatie over het beekdal landschap van de Oude Riet en waren er dronebeelden te bekijken van de gebieden. Bovendien konden kinderen hun eigen overheerlijke broodjes bakken en vertelden de boswachters over het beheer van de terreinen. Tot slot was zorginstelling De Zijlen aanwezig om met de bezoekers hout te kloven en hen alles te vertellen over het onderhoud van de wandelpaden en houtsingels. Een mooie manier om 120 jaar Staatsbosbeheer te vieren!