25 jaar Ontbijtservice bij Bakker Hamersma

0
215

GROOTEGAST – Afgelopen zaterdag was het precies 25 jaar geleden dat Bakker Hamersma als één van de eersten in Nederland met Ontbijtservice begon. De ouders van Erik en Geeske Helmholt uit Grootegast kwamen jaren geleden met de vraag naar de bakker toe of Bakker Hamersma dit kon verzorgen. De bakker, altijd vooruit strevend, wilde daar wel gehoor aan geven en zo gebeurde het dat hij 25 jaar geleden bij Erik en Geeske op de stoep stond met een heerlijk ontbijt. En niet zomaar een ontbijt, maar met alles erop en eraan. Van een eitje tot hartig en van zoet beleg tot jus d’orange, koffie, thee, ochtendkrant, broodjes uiteraard en als finishing touch een bos bloemen voor de ontvangers van het ontbijt. Het ontbijt viel toentertijd zo goed in de smaak, dat het smaakte naar meer. Afgelopen zaterdag om 7.30 uur stond Bakker Hamersma 25 jaar later weer op de stoep van Erik en Geeske Helmholt die deze dag het 25 jarig huwelijk vierden. Dit keer met een Champagneontbijt, aangeboden door de bakker zelf, want dit kon de bakker niet ongemerkt voorbij laten gaan.In de 25 jaar heeft bakker Hamersma bij vele bruidspaartjes aan het bed gestaan en dat leverde soms bijzondere taferelen op, van net getrouwd tot 25, 30 of 50 jaar getrouwd. De bakker mocht altijd op een warm welkom rekenen.