Kledingbank Maxima Grootegast officieel geopend

0
116

GROOTEGAST – Vorige week maandag is de Kledingbank Maxima in Grootegast geopend. De officiële handelingen werden verricht door wethouder Bert Nederveen. De kledingbank bevindt zich op een heel prominente plek: aan het Marktplein in Grootegast. Acht maanden geleden voerde Henk Slagter, opperhoofd van Kledingbank Maxima, de eerste gesprekken met de gemeente over een kledingbank in het Westerkwartier. “Die moest er wel komen”, laat hij weten. “Want ook het Westerkwartier telt een behoorlijk aantal inwoners die van heel weinig geld te touwtjes aan elkaar moeten zien te knopen”. Na een bezoek van Nederveen en wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi aan Kledingbank Maxima in Hoogezand, werd de knoop direct doorgehakt. Ook de gemeente Westerkwartier moest zo’n initiatief krijgen.

Sinds vorige week dinsdag kunnen inwoners met een bijstandsuitkering uit de voormalige gemeenten Grootegast, Marum en Zuidhorn gratis komen winkelen bij de Kledingbank Maxima in Grootegast. Inwoners uit de voormalige gemeente Leek kunnen al tien jaar winkelen bij Kledingbank Noordenveld in Roden; dat blijft zo. Hoe werkt het precies? “Je neemt het laatste loonstrookje van de uitkering en het identiteitsbewijs mee”, laat Slagter weten. “Bezoekers van de Voedselbank kunnen hun pas en hun identiteitsbewijs meenemen. In de gemeente Westerkwartier is er minimabeleid voor mensen met een inkomen tot 120 procent van de bijstand. Mensen zonder uitkering met een inkomen tot 120 procent bijstand kunnen met een standaardverwijsbrief bij Maxima komen winkelen. Er volgt nog een publicatie bij welke instanties een verwijsbrief voor Maxima  verkrijgbaar is”. De winkel aan het Marktplein 3 in Grootegast is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur.