Geslaagde Welkom Dienst in Surhuisterveen

0
118

SURHUISTERVEEN – Onlangs vond de Welkom Dienst bij de PKN-gemeente Surhuisterveen-Bolenslaan plaats. Ruim 700 bezoekers kwamen op de dienst af. Door de warme hand met vriendelijke begroeting die ze kregen bij binnenkomst, liepen vele kerkgangers al met een glimlach door naar de koffie die hen werd geboden bij de corner. Het was laagdrempelig, de mensen voelden zich welkom en thuis in de kerk.

Bij start van de dienst klonk ‘Tienduizend redenen om dankbaar te zijn’ door de volle kerk. Het gebed dat daarop volgde over de gebrokenheid in de wereld ging naadloos over in het zingen van Opwekking 802: ‘Hier is mijn hart Heer’. De beleving om de harten daadwerkelijk te openen was voelbaar in de pure wijze waarop de band dit nummer bracht. Na de liederen volgden meerdere, Bijbelse teksten. De Welkom Dienst zorgde voor een gevoel van saamhorigheid onder de aanwezigen. De diensten zijn ontstaan uit een aantal gemeenteleden die op zoek was naar meer beleving in de kerkdiensten. Daarin staan ze niet alleen; aanwezigen komen uit de wijde omgeving naar De Flambou en ook jongeren worden geprikkeld om naar de kerkdiensten te komen en mensen die lange tijd niet in de kerk zijn geweest, zijn weer aanwezig. Belangstelling is er van kerkgemeenschappen uit onder meer Drachten, Hoogeveen, Buitenpost en zelfs uit Renkum komen ze speciaal om te kijken waarom er telkens zoveel animo is voor de Welkom Dienst in Surhuisterveen.