InBeeld – Mark Bosma

0
306

SURHUISTERVEEN – Na drie seizoenen moet ’t Fean ’58 op zoek naar een nieuwe trainer. Mark Bosma heeft aangegeven dat hij na drie jaar toe is aan een nieuwe uitdaging. Na enkele magere jaren kreeg Bosma de blauwhemden weer aan de praat. Het resulteerde in zijn eerste jaar bij de dorpsclub in een klinkend kampioenschap en daarmee de terugkeer naar de tweede klasse. Na vorig jaar in de middenmoot te zijn geëindigd, doet de sterk verjongde hoofdmacht van de Feansters het ook in het lopende seizoen prima. Bosma kwam in het seizoen 2017/2018 binnen als hoofdtrainer van ’t Fean ’58. Hiermee werd hij de opvolger van Yko de Boer, die drie jaar verbonden was aan de Feanster zaterdagmiddagclub. Bosma, die destijds inwoner van Mantgum was, was daarvoor oefenmeester van de zondag eersteklasser FVC uit Leeuwarden. De vier seizoenen daarvoor stond de trainer aan het roep bij Leeuwarder Zwaluwen, dat onder leiding van Bosma promoveerde naar de eerste klasse. In die tijd heeft Bosma ’t Fean ’58 ook leren kennen, want beide clubs kwamen elkaar tegen in de tweede klasse. Bosma maakt dit seizoen af bij de Friese club. Daarna zwaait hij af als trainer. Waar Bosma zijn trainerscarrière gaat hervatten, is nog niet bekend.