Niekerk haalt bandleden ‘Normaal’ naar Café de Halte

0
80

NIEKERK – Op zaterdag 2 november komen ex-bandleden van ‘Normaal’, Willem Terhorst en Ferdy Joly, naar Café Halte. Het is een idee van Jakob van der Veen en Wieger Douma uit Niekerk, die groot fan zijn van Terhorst en Joly. Het idee om bandleden van Normaal naar Café de Halte te halen, is ontstaan doordat de plaatselijke café baas een zogenoemde ‘Bar Battle’ wilde organiseren: voor een bepaald budget zoveel mogelijk omzet draaien. Van der Veen en Douma liepen altijd al met het idee dat het wel leuk zou zijn dat Normaal een keer zou optreden in Niekerk, maar dat is niet meer haalbaar omdat Bennie Jolink in 2015 heeft aangegeven te stoppen met Normaal. Wat nog wel een mogelijkheid zou zijn, was de jongens van ‘Old Nijs’ vast te leggen. Deze band bestaat voornamelijk uit oude bandleden van Normaal. Joly, ook wel Frederik Puntdroad genoemd, is nu zanger en gitarist en de drijvende kracht achter Old Nijs. Bijgestaan door bassist Terhorst, alias Wimken van Diene, Jan Kolkman en drummer Han Mali. Na verschillende telefoontjes en gesprekken met het management van Old Nijs is het Van der Veen en Douma gelukt om de jongens van Old Nijs naar Café de Halte in Niekerk te halen. Op zaterdag 2 november vanaf 22.00 uur gaan de deuren open. Tevens is het gelukt om de jongens van Floyd’s Barbers het voorprogramma te laten verzorgen. Een prachtige, nieuwe band uit omgeving Niekerk, die met trots al op Spijkerpop hebben geknald. Met Old Nijs als hoofdact komt een droom uit voor Van der Veen en Douma. Voor het optreden zijn nog kaarten te koop.