Oldekerk steekt handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag

0
176

OLDEKERK – Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Ook in Oldekerk staken de inwoners hun handen uit de mouwen. Bij de ingang van het Dorpsbos werd, onder leiding van Stichting Kuzemerkooi, de elzen opslag verwijderd. De Kuzemerkooi doet al sinds 2009 mee aan de Natuurwerkdag. Een vaste groep vrijwilligers verzet jaarlijks het nodige werk. Deze vaste groep werd afgelopen zaterdag aangevuld met een aantal andere harde werkers. De Kuzemerkooi heeft in het gebied veel watertjes, zoals de eendenkooiplas, kikkerpoelen en slootjes. Voor het waterleven is het belangrijk dat het zonlicht niet teveel belemmerd wordt door opschietende elzen. Vandaar dat deze elzen werden verwijderd. Aan het eind van de dag was de klus geklaard. Missie geslaagd dus!