Opende in griezelige sfeer tijdens Spokentocht

0
323

OPENDE – Afgelopen zaterdag vond de inmiddels jaarlijks terugkerende Spokentocht in Opende plaats. In het holst van de nacht, terwijl de schaduwen het donkerst waren, ontwaakten de meest enge spoken in Opende. Het was een griezelige, maar vooral gezellige tocht. Om 18.15 uur startten de deelnemers, van 8 jaar en ouder, bij het Vrijzinnig Gebouw aan de Provincialeweg in het dorp. Gedurende de tocht kwamen de aanwezigen vele, griezelige spoken tegen die hen de stuipen op het lijf jaagden. Het leverde hilarische, maar ook vele geschrokken reacties op. Want zeg nou zelf: wie schikt er niet als er ineens een spook uit een container komt?

De spokentocht in Opende is inmiddels een begrip in de regio. Jaarlijks kan de activiteit rekenen op vele belangstellenden uit Opende en omstreken. Het geld dat met de spokentocht wordt opgehaald, wordt regelmatig geschonken aan goede doelen. De spokentocht is er dus niet alleen om mensen een leuke avond te bezorgen, maar ook om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo heeft het bestuur van de spokentocht een bedrag gedoneerd aan de basisschool in Opende om een speeltoestel aan te schaffen. Ook heeft het bestuur een bedrag gedoneerd aan Martine Pera voor een speciale loopfiets, vanwege MS.