Wethouder Pastoor start bouw nieuwe clubhuis VV Aduard 2000

0
104

ADUARD – De voetbalvereniging Aduard 2000 krijgt eindelijk een nieuw clubgebouw. In de herfstvakantie is de oude kantine gesloopt en is er plaatsgemaakt voor een nieuw onderkomen. Wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier onthulde afgelopen zaterdag het bouwbord voor het nieuwe club- en kleedgebouw. Dit deed ze, bij de ingang van het sportpark, samen met de vereniging zelf. Onder andere voorzitter Alien Groothuis-Hofsink, het jongste lid en het oudste lid waren hierbij betrokken.

Het traject voor het nieuwe club- en kleedgebouw van VV Aduard 2000 was alles behalve makkelijk. Na uitstel, afstel en een totaal nieuw plan heeft de gemeente Westerkwartier de opdracht verstrekt aan De Bouwderij voor de realisatie van het gebouw. Het gebouw is gebaseerd op een ontwerp van Priontec. “Het was de opzet om het meest duurzame clubgebouw in Noord Nederland te realiseren”, laat voorzitter Groothuis-Hofsink weten. “Of we daar in slagen, is nog even spannend. Door de lange voorbereidingstijd worden we wellicht ingehaald door andere verenigingen”. Bij de bouw wordt onder andere rekening gehouden met de duurzaamheidsaspecten die passend zijn voor een gebouw als deze. Zo worden er onder andere duurzame materialen toegepast die onderhoudsvriendelijk zijn. Daarnaast wordt het gebouw met warmtepompen verwarmd en gekoeld waardoor een gasaansluiting overbodig is. Ook wordt rekening gehouden met toekomstige aanvullingen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Daarnaast voldoet het nieuwe gebouw aan alle regelgeving en normering die van toepassing zijn volgens de KNVB.

Priontec heeft een ontwerp gemaakt voor het nieuwe onderkomen, dat in samenwerking met de voetbalvereniging Aduard 2000, Bouwderij, M3Energie, Ingenieursbureau Arsho en de gemeente tot stand is gekomen. Opmerkelijk aan de realisatie van het nieuwe club-kleedgebouw is de inbreng en zelfwerkzaamheid van de voetbalvereniging Aduard 2000. Vrijwilligers en sponsoren leveren een belangrijke bijdrage in het proces. Het huidige gebouw is inmiddels gedeeltelijk gesloopt. Ter vervanging heeft de voetbalvereniging noodgebouwen geregeld aan de voorzijde van het gebouw, zodat alles gewoon door kan gaan. Vanaf begin november de start van de feitelijke bouw. Mits het weer meewerkt kan in het voorjaar van 2020 het nieuwe onderkomen in gebruik worden genomen. Bij de officiële start van het nieuwbouwproject waren vele belangstellenden aanwezigen. “De bouwwerkzaamheden kunnen nu eindelijk beginnen”, aldus de voorzitter.