Studenten Alfa College geven lessen freerunnen in Zuidhorn

0
166

ZUIDHORN – Afgelopen week zijn studenten van het Alfa College Sport en Bewegen begonnen met het organiseren van freerunlessen voor jeugd in Zuidhorn. De lessen zijn onderdeel van het beweegproject, waar basisscholen en sportverenigingen in Zuidhorn onlangs mee begonnen zijn. Het beweegproject wordt georganiseerd vanuit het Alfa College Sport en Bewegen. Het doel hiervan is om kinderen meer te laten bewegen en de studenten kennis te laten maken met het bedrijfsleven.

De lessen freerunnen zijn een nieuw onderdeel binnen het beweegproject. “In eerste instantie was het alleen de bedoeling om wat met de scholen en vv Zuidhorn te doen, maar al snel bleek dat er vraag was naar andere dingen”, laat Bas Kocken, één van de studenten weten. “Het idee is vanuit ons zelf ontstaan. We kwamen erachter dat kinderen graag iets wilden doen op het gebied van freerunnen. Elke maandag organiseren we nu zo’n freerun les, die we combineren met een soort apenkooi”. Bij de freerunlessen staan er in Sporthal Quicksilver S diverse obstakels, waar de kinderen overheen moeten klimmen en klauteren. De lessen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Afgelopen maandag was de eerste les, die door in totaal zo’n twintig kinderen werd bezocht. Op fanatieke wijze renden ze door de sporthal. Volgens de studenten van het Alfa College een geslaagde eerste les.
Kinderen die kennis willen maken met freerunnen, zijn op maandagen buiten de schoolvakanties tussen 15.00 en 16.45 uur van harte welkom in Sporthal Quicksilver S.