Wethouder Nederveen zet mantelzorgers in het zonnetje

0
162

STREEK – Afgelopen week was de ‘Week van de Mantelzorg’ in de gemeente Westerkwartier. Sociaal Werk De Schans organiseert elk jaar rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg (10 november) activiteiten voor de mantelzorgers in het Westerkwartier. Wethouder Bert Nederveen opende vorige week de feestelijkheden in het Dienstencentrum te Grootegast. Tijdens een high-tea voor mantelzorgers, afgelopen vrijdag, reikte de wethouder verschillende cadeaubonnen ter waarde van 50 euro uit aan de mantelzorgers. Deze uitreiking was in de Cazemierboerderij te Tolbert.

“Mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen het in het zonnetje te worden gezet”, laat wethouder Bert Nederveen weten. “De mantelzorgwaardering is dan ook vooral bedoeld de mantelzorgers een hart onder de riem te steken en onze waardering uit te spreken voor hun niet aflatende inzet voor degene die hun zorg nodig heeft.” Sinds 1 november tot en met 15 december kunnen mantelzorgers, die langdurig en intensief zorgen voor iemand uit de gemeente Westerkwartier, een aanvraag indienen voor een VVV-cadeaukaart ter waarde van €50,-. De gemeente stelt de cadeaukaart beschikbaar als blijk van waardering voor de geweldige inzet van mantelzorgers.

Eén op de vier mensen heeft thuis iemand waar zorgen naar uitgaan. Bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, een dementerende ouder of een kind met een handicap. Wanneer je langdurig (langer dan 3 maanden) en intensief (meer dan 8 uur per week) voor een naaste zorgt ben je mantelzorger. Sociaal Werk De Schans heeft een ondersteunings- en activiteitenaanbod voor mantelzorgers. Ook kunnen mantelzorgers bij De Schans terecht als ze vragen hebben of het fijn vinden met iemand te praten. Daarnaast geeft De Schans voorlichting om meer bekendheid te geven aan de situatie van mantelzorgers. De gemeente Westerkwartier draagt financieel bij aan de activiteiten voor mantelzorgers zoals de jaarlijkse mantelzorgwaardering.