Bezoek burgemeester aan de Aquarel in Sebaldeburen

0
68

SEBALDEBUREN – Onlangs was burgemeester Ard van der Tuuk samen met Niels Scholtens een uurtje bij Samenwerkingsschool de Aquarel in Sebaldeburen. Het bezoek was in het kader van de kennismakingstournee van de nieuwe burgervader. Roosmarijn en Paula uit groep 8 gaven Van der Tuuk een rondleiding door de hele school, langs instructie-, stilte- en samenwerk-/speelruimtes. De burgemeester had veel belangstellende vragen voor de kinderen. Hij was enthousiast over het onderwijsconcept Aquarel-LEREN. Vooral omdat leerlingen van verschillende leeftijden met elkaar spelen en van elkaar leren. Tijdens het eten van een gezond fruitspiesje ging de burgervader nog in gesprek met Jessica, omdat het Wereld Diabetes-dag was. Van haar kreeg hij een kaart met kenmerken van een hyper (te hoog bloedsuikergehalte) en een hypo (te laag bloedsuikergehalte).