InBeeld – Jan Mulder

0
277

SURHUISTERVEEN – Jan Mulder uit Drachten wordt met ingang van het volgende seizoen hoofdtrainer van ’t Fean 58. Met de 56-jarige Mulder halen de blauwhemden een trainer binnen met een schat aan ervaring. Na als assistent van Erik Assink te hebben gewerkt bij Drachtster Boys, werd Mulder in 1996 hoofdtrainer bij ONB. Ook werkte hij later bij onder meer bij Heerenveense Boys, Appingedam, Broekster Boys en de afgelopen vier jaar bij Marum. Mulder promoveerde hier in zijn eerste jaar naar de tweede klasse waar de Groningers inmiddels prima presteren. Het teamgebeuren beschouwt hij als heel belangrijk. “Bovendien ken ik ’t Fean ’58 als een gezellige vereniging”, laat Mulder weten. Ook door zijn werk bij het VO Surhuisterveen is hij voor velen geen vreemde. “Mooi dichtbij”, vervolgt de in Kollum opgegroeide Mulder. Tot zijn twintigste speelde Mulder voor Kollum en nadien bij Drachtster Boys op het hoogste niveau. “’t Fean ken ik inmiddels weer als een stabiele tweedeklasser met een jonge talentvolle selectie”, aldus Mulder. Eind januari spelen zijn huidige en nieuwe club tegen elkaar in Surhuisterveen. Mulder gaf halverwege oktober aan na vier seizoenen afscheid te nemen van SV Marum. Beide partijen gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. De periode van Mulder bij SV Marum kenmerkt zich door een sterke ontwikkeling van het eerste elftal en de vele behaalde successen. Mulder kijkt nu uit naar zijn nieuwe uitdaging in Surhuisterveen.