‘New minimalistic Works’ in atelier kunstenaar Erwin Stienstra

0
90

ZOUTKAMP– Liefhebbers van hedendaagse kunst zijn zaterdag 30 november tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom bij de Vernissage ‘New minimalistic Works’ in het atelier van kunstenaar Erwin Stienstra. Zondag 1 december van 13.00 -17.00 uur is het atelier geopend voor publiek. In een feestelijke ambiance bieden zowel Vernissage als de ‘open atelier dag’ een unieke gelegenheid om kennis te nemen van Stienstra’s meest recente, hedendaagse wandsculpturen.

Wie Grachtstraat 12 in Zoutkamp bezoekt, wordt verrast door zijn minimalistische, architectonische en vaak monumentale werken. Stienstra creëert met patronen, licht & schaduw en innovatieve toepassingen van pure materialen een geheel eigen signatuur. Een tijdrovend proces waarbij sculpturen ontstaan die de kijker uitdagen te onderzoeken wat zijn kunst met hen doet. Na omzwervingen in binnen- en buitenland koos Stienstra twee jaar geleden voor zijn huidige standplaats in Zoutkamp, Groningen. De rust en ruimte van de omgeving in combinatie met zijn in het karakteristieke voormalig Jeugdgebouw van de Hervormde Kerk gevestigde atelier, vormen de basis van waaruit zijn nieuwe werken tot ontwikkeling kwamen. Geïnteresseerden voor de Vernissage op zaterdag 30 november 16.00 – 20.00 uur kunnen zich aanmelden via www.erwinstienstra.com. Belangstellenden voor de open atelier dag kunnen zondag 1 december tussen 13.00 – 17.00 uur een bezoek brengen aan Stienstra’s atelier, Grachtstraat 12 te Zoutkamp.