Tafeltennissers Buitenpost verliezen rechtstreeks duel om titel

0
224

HILVERSUM/BUITENPOST – Voor dé ontknoping van het landelijke tafeltennisseizoen moest tafeltennis-liefhebbend Nederland afgelopen zaterdag in ‘Tafeltenniscentrum Hilversum’ zijn. Om promotie naar de 1e-divisie af te dwingen, zat er voor Buitenposters Peter Verweij, Jaap van Tijum, Thomas Kuijer en Arnoud Hofman maar één ding op: winnen van 2e-divisie-koplopers Arnoud Meijer, Mick de Vette en Lars de Visser.

Na enig wikken en wegen werd besloten om in Hilversum met Kuijer te starten, waardoor Hofman op de reservebank plaatsnam. Dat bleek een gouden zet toen Kuijer met sterk spel de Friese kampioenskansen vergrootte door De Visser te verslaan. Het Nederlandse toptalent De Vette nam Hilversum daarna echter bij de hand. Hij won alle wedstrijden, ook van sterspeler Verweij. Dat Van Tijum en Verweij zaterdag voor punten zorgden door met ex-Eredivisie-speler Meijer af te rekenen was knap, maar uiteindelijk niet voldoende om de Noord-Hollanders van de titel af te houden. Van teleurstelling was na afloop slechts eventjes sprake. Vooraf richtte het Buitenposter-vlaggenschip zich vooral op handhaving en de ontwikkeling van het team. Met het opgebouwde vertrouwen zullen Verweij, Van Tijum, Hofman en Kuijer volgend seizoen opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap in de 2e-divisie.