Voedselbank Achtkarspelen zoekt Douwe Egberts punten

0
104

SURHUISTERVEEN – Op maandag 2 december is voor de achtste keer op rij de inzameling van Douwe Egberts (DE) koffiepunten in Achtkarspelen van start gegaan. Deze jaarlijkse actie is een initiatief van de Lionsclub Surhuisterveen-De Leijen in samenwerking met de Stichting Voedselbank Achtkarspelen. De actie houdt in dat er op diverse locaties in de gemeente Douwe Egberts punten kunnen worden ingeleverd.

Het totaal van alle ingezamelde punten wordt door Douwe Egberts omgezet naar gratis pakken koffie voor de cliënten van de Voedselbank. Elke 500 punten is één pak koffie van 500 gram waard. Men kan de DE punten onder andere inleveren bij de Poeisz in Buitenpost, Albert Heijn en Jumbo in Surhuisterveen en Haersmahiem in Buitenpost. Ook staan er inzameldozen in de Kruiskerk en de Fonteinkerk  in Buitenpost en in De Flambou en Regenboogkerk in Surhuisterveen. Inleveren kan tot en met 31 december. Vorig jaar was de opbrengst in Achtkarspelen ruim 338.500 spaarpunten en dat betekende bijna 700 pakken koffie voor de Voedselbank in Achtkarspelen.