Sociaal Werk De Schans organiseert preventiecampagne

0
148

STREEK – Afgelopen maandag is Sociaal Werk De Schans met een preventiecampagne gestart met als thema ‘een fijne en veilige jaarwisseling voor iedereen’. Een korte actie op de voortgezet onderwijsscholen binnen het Westerkwartier. De start van de campagne vond plaats op het Lauwers College in Grijpskerk. Gedurende de middagpauze stond er gisteren een informatiekraam waar leerlingen informatie konden halen met betrekking tot legaal/illegaal vuurwerk, groepsgedrag en eerste hulp bij ongevallen. Daarnaast benaderden de medewerkers van De Schans ook actief om proberen kennis over te brengen en vragen op te halen. Bovendien werd er ook volop aandacht besteed aan het principe dat 31 december bovenal een gezellige dag moet worden. Bij de preventiecampagne waren naast De Schans ook de politie, brandweer, Ambulancezorg Groningen, Bureau Halt en de Gemeente Westerkwartier aanwezig. Met de actie willen de betrokken partijen jongeren wijzen op de gevaren die er zijn met oud en nieuw en eventuele problemen voorkomen. Naast het Lauwers College in Grijpskerk doen ook de Woldborg in Grootegast en Terra Oldekerk met de campagne mee. Vandaag, dinsdag 10 december, staan de stands tussen 11.30 en 13.00 uur op de Woldborg. Morgen, woensdag 11 december,  is dat het geval op Terra Oldekerk. Hier kunnen leerlingen tussen 12.00 en 13.00 uur terecht met hun vragen. De VO-scholen in Leek doen niet mee aan het plan van De Schans. Deze locaties geven op een andere wijze vorm aan preventie rondom de jaarwisseling (en groepsdruk). Bureau Halt verzorgt op deze locaties de groepslessen.