InBeeld – Appie Wijma

0
751

OPENDE – Appie Wijma uit Opende is afgelopen vrijdag ‘Groninger van het jaar 2019’ geworden. Vanuit het hele land trok het initiatief van Wijma, dat hij in het voorjaar had georganiseerd, belangstelling. Een camping voor minima, die gratis vakantie konden vieren in Opende. Eerder dit jaar deed Wijma zijn verhaal al in de Streekkrant. Op zaterdag 20 juli opende hij zijn camping in Peebos. “Een camping voor mensen die een eigen vakantie niet kunnen betalen, die kunnen hier op de camping komen staan”, liet hij destijds weten. “Met alles erop en eraan. Een week lang krijgen ze een ruime tent met luchtbedden en slaapzakken en dergelijke tot hun beschikking, en eten zit er ook gewoon bij”. Wijma heeft een zwak voor mensen die het minder hebben. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken over de redenen waarom hij de camping had opgezet. “Uiteindelijk komt het van boven”, liet Wijma weten. “Ik ben zelf geen heilig boontje hoor, maar daar komt het uiteindelijk wel vandaag. En ik heb altijd een zwak gehad voor de minderbedeelden, voor mensen die het wat minder hebben. Die moet je steunen Op die manier past iedereen een beetje op elkaar”. Burgemeester Ard van der Tuuk bracht afgelopen vrijdagavond een bezoek aan Wijma om hem te feliciteren met zijn uitverkiezing.