Kinderspelevenement in Sporhal de Houtmoune Buitenpost

0
119

BUITENPOST – Net zoals voorgaande jaren organiseerde de diaconie van de Protestantse gemeente van Buitenpost ook dit jaar weer een kinderspelevenement in sporthal de Houtmoune. De kinderen tot ongeveer 11 jaar konden zich uitleven op allerlei met lucht gevulde spring-, klauter- en klimtoestellen. De kinderen mochten voor vijf euro van 11.00 tot 15.00 uur gebruik maken van de toestellen. Hun ouders, opa’s en oma’s mochten gratis naar binnen. Koffie, thee, frisdrank en broodjes konden ze kopen voor de broodnodige energie. Het geld dat aan het eind van de dag overbleef, gaat naar de stichting Famtofam. In deze stichting zet een stel enthousiaste vrijwilligers in Noord-Nederland zich in om hulp te bieden in de regio Shirak in Armenië. Hun focus ligt daarbij op kinderen. Zij worden daarin bijgestaan door enkele contactpersonen in Armenië die daar voor Famtofam ‘de oren en de ogen zijn’.