De eerste baby van de Streek in Oldekerk

0
400

Lieve Fiene en mama Tjitske maken het goed

OLDEKERK – Op 1 januari om precies 14.49 uur zag Fiene Tjitske Slager (roepnaam Fiene) het levenslicht. De eerste baby van 2020, uit het Streekgebied, werd geboren in het Martini Ziekenhuis te Groningen. Dat Fiene op 1 januari geboren werd, was op zich best een verrassing. “Ik was uitgerekend op 8 januari”, vertelt moeder Tjitske Slager. “De verloskundige vroeg eind 2019 al: ‘Willen jullie een kerstkindje?’ Maar dat werd hem niet. Een paar dagen later vroeg ze: ‘Willen jullie een nieuwjaarskindje?’ En dat gebeurde dan ook”. In Oldekerk kan Fiene nu heerlijk liggen op de schoot en in de armen van moeder. Met liefde worden de twee omringd door papa Sietse Jan Slager en Fiene haar twee grote broers Joep (7) en Gijs (4). 

Het is vrijdagmiddag 3 januari als de familie Slager weer thuiskomt in Oldekerk. Na de bevalling moesten moeder en dochter nog even in het ziekenhuis blijven. Gelukkig maken beide het goed en zijn ze eveneens gezond. “Op Oudejaarsavond ging het niet helemaal super met Tjitske en voelde ze wat gerommel in haar buik”, vertelt Sietse Jan. “In verband met de weersomstandigheden, de dichte mist die het vrijwel onmogelijk maakte om de weg op te gaan, hebben we toen niet naar het ziekenhuis gebeld. De volgende ochtend besloten we dit toch maar direct te doen en kwam de verloskundige langs om een hartfilmpje te maken. Hierna zijn we direct naar het ziekenhuis vertrokken”. In het ziekenhuis aangekomen bleek al snel dat de baby in de buik van Tjitske gehaald moest worden. “Fiene had het in de buik niet helemaal meer naar de zin”, gaat Sietse Jan verder. “Middels een keizersnede is toen om 14.49 uur onze prachtige dochter te wereld gekomen”. Bij de geboorte was Fiene 48 centimeter lang en woog ze 3170 gram.

Voor het gezin uit Oldekerk zullen de komende dagen er toch wel iets anders uitzien dan normaal. Uiteraard zijn allen ontzettend blij met de komst van Fiene. Ook de grote broers van Fiene geven haar ontzettend veel liefde. “We vinden het heel leuk dat we nu een zusje hebben”, vertelt Joep, terwijl hij smult van zijn beschuitje met roze en witte muisjes. De jongens zijn bijna niet weg te slaan bij hun kleine zusje. Ze geven haar ontzettend veel liefde en proberen papa en mama waar nodig te helpen. “De jongens mochten op 1 januari ook gelijk al even een kijkje nemen bij mama en Fiene”, vertelt Sietse Jan. “Ze vonden het fantastisch”. Sietse Jan zelf is nog een weekje vrij, voordat hij weer aan het werk gaat op de Fiduciaschool in Groningen. Joep en Gijs mochten afgelopen maandag alweer naar school en mama Tjitske is voorlopig nog even vrij, voordat ze weer voor de klas staat op CBS Het Anker in Zuidhorn.

Uiteraard kan het gezin de komende tijd genieten van hun prachtige, gezonde en wonderschone baby. Sietse Jan, Tjitske, Joep en Gijs, van harte gefeliciteerd met jullie lieve dochter en prachtige zusje. Veel plezier met jullie kraampakket, dat is aangeboden door Dio de Gaper (Grijpskerk), Herman van der Meulen (Zuidhorn), Muziekhuis Decapo (Nietap), Gert Jan van Ark Juweliers (Zuidhorn), Gebroeders Smit (Kommerzijl), Sportcentrum Eekeburen (Oldekerk) en Harbourkidz Kinderkleding (Groningen).