Hoog niveau tijdens ‘Feanster Open’ Dartstoernooi

0
156

SURHUISTERVEEN – De tweede editie van het ‘Feanster Open’ Dartstoernooi van afgelopen weekend was wederom een daverend succes. Werd het vorig jaar alleen een koppelwedstrijd gehouden, deze keer werd gekozen voor een tweedaags evenement. Op vrijdagavond het koppeltoernooi met op de zaterdag een singletoernooi.

“We zijn meer dan tevreden”, liet Wouter Numan, voorzitter van het organisatiecomité weten. “Aan het koppeltoernooi deden maar liefst 69 koppels mee, dat is 25 procent meer dan het vorige jaar. Het aantal deelnemers aan het singletoernooi was 63. De deelnemers kwamen uit het gehele Noorden en er was zelfs een vijftal Duitsers”. Er werd gespeeld op maar liefst 24 banen. Door de grote deelname aan het koppeltoernooi konden de eindwinnaars pas in de late uurtjes worden gehuldigd. “We hebben nog niet geëvalueerd, maar we overwegen om het toernooi het volgend jaar om te gooien. Het singletoernooi naar de vrijdagavond en het koppeltoernooi naar de zaterdag”, laat medebestuurslid Sander van der Veen weten.


De organisatie wordt ondersteund door dartspromotor Harm Jan Smid van Darts Centre Groningen. Smid regelt het gehele wedstrijdgebeuren en was onder de indruk van het niveau van het toernooi. “Heel behoorlijk”, zo liet hij weten. Op de deelnemerslijst stond ook dit jaar Jurjen van der Velde uit Zevenhuizen (GN), jeugdwereldkampioen in 2018. Een titel die hij in 2019 niet wist te prolongeren. Jurjen: “Ik verloor van de latere finalist Keane Barry, die de vorige week ook meedeed aan het grote PDC WK, waaraan ook Michael van Gerwen en Danny Noppert deelnamen. Een podium waar ook Jurjen eens hoopt te staan. “Mijn ambitie is nog steeds om professioneel darter te worden”, gaat Jurjen verder. “In december ben ik 17 geworden en kan nog een jaar bij de jeugd meegooien. Ik neem nu ook deel aan de Development Tour in Engeland, het jeugdcircuit van de PDC”. Wanneer hij op het grote Ally Pally podium in London zal staan? “Misschien is over twee jaar nog te vroeg, maar ik wil er wel naar toe werken”, aldus Jurjen.

Wist het Groninger talent niet de wereldtitel individueel te prolongeren, wel pakte hij in 2019 de mondiale titel met het jeugdteam, bestaande uit vier darters, waaronder Luke van der Kwast, de winnaar van de ‘Feanster Open’. In de finale versloeg hij Michael Rouwkema. Jurjen haalde de winnaarsronde niet, waarmee werd aangetoond op welk niveau de pijltjes werden gegooid. Wel wist hij de verliezersronde te winnen ten koste van Marcel Otter.

Het koppeltoernooi werd gewonnen door Armando Slotboom en Martijn Kessels. Zij versloegen het duo Dylan van Dijk en Michael Rouwkema.