InBeeld – Willem Schoorstra

0
567

BUITENPOST – Op vrijdag 17 januari is de Friese schrijver Willem Schoorstra te gast in het Literair Café in Buitenpost. Presentatrice Fettsje Boorsma gaat een diepte-interview aan over zijn werk en zijn leven. Schoorstra is bekend door zijn historische romans over Koning Redbad en Grutte Pier. Hij heeft echter meer werken op zijn naam staan, waaronder poëzie en fictie. Schoorstra debuteerde in 2001 met de dichtbundel ‘Ynwijing’. Zijn in 2004 verschenen roman ‘Swarte Ingels’ maakte diepe indruk in de Friese literaire wereld. Dat dit geen toevalstreffer was, bewees zijn in 2007 verschenen roman ‘De ôfrekke’. Schoorstra werd geboren op 22 juli 1959 in Ternaard, het dorp waar hij ook opgroeide. ‘Een lullig jaar,’ schrijft hij op zijn website. ‘Te jong om bewust de jaren zestig mee te maken, te nuchter en te rationeel om mezelf hals over kop in de punk van midden jaren zeventig te storten. Misschien dat uit die onvrede om altijd aan de zijlijn van de grote veranderingen te staan, de drang om iets te creëren ontstond.’ Wie meer wil weten over Schoorstra is vrijdagavond 17 januari van harte welkom in het Literair Café in Buitenpost. Aanvang: 20.00 uur. Entreekosten bedragen: €10. De locatie van het Literair Café is De Muzykpleats te Buitenpost.