Ezinge verliest B-finale Leekster Voetbalgala

0
61

LEEK/EZINGE – Afgelopen zaterdag vond de gala-avond van het Leekster Voetbalgala plaats. Zowel de kwartfinales, halve finales en de finale van het zaalvoetbaltoernooi stonden deze avond op het programma. In het A-toernooi waren er geen ploegen uit het Streekgebied meer actief, maar in de B-finale nam vv Ezinge het op tegen vv Westerkwartier. De ploeg uit Ezinge leefde al een week lang toe naar deze prachtige finale, maar het liep uiteindelijk uit op een deceptie. Vv Westerkwartier was namelijk veel te sterk. Nadat het lange tijd 2-0 was en Ezinge geen antwoord had, maakte Lucas Dijk, verkozen tot beste speler van het B-toernooi, er 3-0 van. Aan het eind werd het ook nog 4-0 via een strafschop. Ezinge liet de Duurt Louwes-Trofee daardoor aan haar neus voorbij gaan. Toch kunnen de voetballers uit Ezinge terugkijken op een geslaagd toernooi. Het A-toernooi werd gewonnen door VEV’67. In een stijf uitverkocht Sportcentrum won de ploeg uit Leek de finale met 3-1 van Marum.