Man met de hamer – Jacob Kraima

0
477

Voorzitter IJsclub Aduard
ADUARD –
“Het is wel winter, maar denk maar niet dat we met deze temperaturen kunnen schaatsen op de ijsbaan in Aduard. De temperaturen liggen ver boven 0 en het ziet er niet naar uit dat hier de komende weken verandering in gaat komen. Uiteraard hoop ik van harte dat we dit winterseizoen nog van de ijsbaan gebruik kunnen maken. Niet alleen voor mijzelf, maar vooral voor onze leden, waar we er momenteel zo’n 375 van hebben. Inmiddels ben ik al veertien jaar voorzitter van de ijsclub. Het besturen vind ik heel leuk, het schaatsen niet eens zozeer. Ik ben niet een echte sportman namelijk. Maar ik geniet er wel altijd van als de schaatsbaan volop in gebruik is. Vorig jaar is ons dat nog enkele dagen gelukt. In maart zakte de temperatuur tot onder het vriespunt, waardoor we gebruik konden maken van de ijsbaan. Ook nu kan het weer nog omslaan. We wachten het allemaal rustig af. Het gaat op dit moment prima met de club. De laatste jaren hebben we nieuwe machines aangeschaft en proberen we er alles aan te doen om te blijven voortbestaan. Zolang de inwoners het belangrijk vinden dat er een ijsvereniging in Aduard blijft, gaat dat ook zeker lukken. Want zodra de club stopt, ben ik ook bang dat de vereniging nooit meer terugkomt. Maar daar zijn we momenteel niet mee bezig. We zijn een gezonde club en kunnen voortbestaan dankzij zowel onze leden als de ondernemers in Aduard. Zo’n twintig ondernemers uit het dorp doneren jaarlijks €50,- aan de vereniging, waar wij als vrijwilligers mooie dingen mee kunnen doen. Alles is namelijk ontzettend duur. Als je wilt blijven vernieuwen, heb je deze bedragen zeker nodig. Hoelang ik zelf voorzitter blijf van de vereniging, weet ik nog niet. Ik ben inmiddels al 66 jaar en wil niet als oude zak in het bestuur blijven zitten. Ik vind momenteel nog heel leuk om bij het geheel betrokken te zijn. Zo blijf je ook een beetje wakker. Ik denk dat ik dit minimaal nog wel een jaar of twee volhoud. Laten we eerst de ogen maar even op het heden richten en hopen dat we dit jaar nog gebruik kunnen maken van onze prachtige ijsbaan”.