Burgemeester Ard van der Tuuk blikt terug op jaarwisseling

0
24

“Geen problemen in het Westerkwartier”

STREEK – Tijdens het raadsoverleg van woensdag 15 januari blikte burgemeester Ard van der Tuuk terug op de jaarwisseling in het Westerkwartier. Hiermee voldeed hij aan de wens van de aanwezige raadsleden, die maar wat graag wilden luisteren naar een nieuwjaarsspeech van de burgemeester. Van der Tuuk was duidelijk in zijn speech: “Over de jaarwisseling kan ik kort zijn. We hebben hier in het Westerkwartier geen problemen gehad en ik heb ontzettend genoten van het carbidschieten, onze traditie. Hiermee worden dorpen verenigd en dat vind ik fantastisch om te zien”. In zijn speech besteedde de burgervader ook nog even aandacht aan de probleemgevallen die wel elders in Nederland voorkwamen. “Dat is verschrikkelijk. Ik gun heel Nederland net zo’n Oud & Nieuw als we hier in het Westerkwartier hebben gehad. En ik ben er trots op dat ik dat kan zeggen”, aldus de burgemeester. Tot slot ging Van der Tuuk in op de vuurwerkproblematiek. Hierover zij de burgervader: “Ik wil eerst afwachten wat de regering besluit over het afsteken van vuurwerk. Als er een landelijk besluit komt, dan geldt dat natuurlijk ook voor het Westerkwartier. Mocht vuurwerk verboden worden, dan gaan wij alleen maar extra genieten van het carbidschieten”.