Jongeren krite-theater Buitenpost de vloer op met ‘Renée’

0
7


BUITENPOST – Op zaterdagavond 25 januari en 1 februari presenteert de jeugd, samen met twee oudere spelers, het verhaal van Renée. Op basis van improvisatie hebben de acht acteurs een voorstelling bestaande uit zestien scènes gemaakt waarin Renée probeert wensen en verlangens te realiseren met daarbij eigenlijk één ‘vijand’:  tijd. Dit allemaal in The Point te Buitenpost. Aanvang 20.00 uur.


Renée heeft helaas door omstandigheeden niet veel tijd en er zijn nog zoveel plannen. Ouder worden van een kind, op berenjacht gaan en er ook nog eentje vangen, de wereld opruimen en verbeteren, rijk worden en rijden in een Jaguar XJ220 en een leven redden. Maar heeft Renée eigenlijk wel tijd genoeg voor al deze wensen? In deze voorstelling wordt één din duidelijk: ‘De tijd zal het leren’.


Op basis van improvisaties zijn de zestien scénes ontstaan en hebben Nienke ten Hoven en Dette Hiemstra er een uitdagend script van gemaakt. In het spel worden ze bijgestaan door Johan Moes, Dagmar Kingma, Karst Veninga, Renze Welving, Dictus Benedictus en Wiesje Kloosterman. De regy is in handen van Henk Roskammer. De voorstelling begint beide dagen om 20.00 uur en vindt plaats in The Point te Buitenpost. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.