Van der Tuuk, een ster in bowlen?

0
87

LEEK/STREEK – Afgelopen zaterdag was burgemeester Ard van der Tuuk aanwezig bij een bindingsavond van de Brandweerpost Leek. Na de plechtigheden maakte Ard van der Tuuk van de gelegenheid gebruik om zich van zijn sportiefste kant te laten zien. De burgervader van de gemeente Westerkwartier daagde de kinderen uit voor een potje bowlen. Of was het nou juist andersom? Een achttal jongelingen nam het op tegen Van der Tuuk en deden hun uiterste best om de burgervader te verslaan. Echter hadden ze er geen rekening mee gehouden dat Van der Tuuk zelf ook zeker een ster is in bowlen. Zelf gooide de burgervader een aardige bal en daarnaast hielp hij de jongste kinderen om het spelletje te leren. Het zorgde voor een hoop fanatisme en hilariteit én bovendien leverde het een prachtig plaatje op.