Lezen, kijken en aandachtig luisteren

0
128

GROOTEGAST – In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2020 las burgemeester Ard van der Tuuk afgelopen woensdag voor op de Jan Kuipersschool in Grootegast. Dit deed de burgervader uit het boek ‘Moppereend’, dat het Prentenboek van het Jaar 2020 is. In het boek gaat het humeur van Moppereend van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren worden allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter, waarna de boel losbarstte. Regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog waren het gevolg. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan. De leerlingen van de Jan Kuipersschool lazen, keken en luisterden aandachtig naar het verhaal van de burgemeester.