Ongenode gast

0
621

Tijd: 10:30 uur   
Datum: 1 februari 2020   
Plaats: Opende

OPENDE – De datum stond al lang omcirkeld in de agenda van de ongenode gast: 1 februari 2020. Niet alleen omdat zijn favoriete ploeg FC Groningen het vanavond opneemt tegen zijn oude stageclub PEC Zwolle, maar ook vooral omdat Kapsalon Kreatief in Opende vandaag volledig vernieuwd heropend wordt. Voordat de ongenode gast naar Zwolle afreist, rijdt hij dus eerst even naar Opende. Rond 10.15 uur parkeert hij zijn auto en loopt hij vanaf de parkeerplaats naar Kreatief. Uiteraard komt hij hier niet met lege handen aan. Vanmorgen is de ongenode gast eerst even langs Tuincentrum Drint gereden, waar hij een bloemetje voor het team van Kreatief heeft opgehaald.

Als de ongenode gast aankomt bij Kreatief, ziet hij Jarnick Gjaltema, de zoon van eigenaresse Jeannette Gjaltema, buiten staan. Daar waar de ongenode gast Jarnick vorige week nog juichend trof bij de wedstrijd FC Groningen-Ajax, staat hij nu keurig gekleed te wachten op de feestelijkheden. En die laten niet lang op zich wachten. Om 10.30 uur hebben zich zo’n honderd belangstellenden verzameld rondom Kreatief. Onder hen is ook het muziekkorps van Crescendo, dat de muzikale omlijsting verzorgt. Dat wat een aantal maanden geleden ‘gewoon’ nog een kapsalon was, is nu, naast een kapsalon, eveneens een beautysalon en zonnestudio. “Na 25 weken bouwen mogen we vandaag met trots onze nieuwe zaak aan u laten zien”, vertelt Jeannette tijdens haar welkomstspeech. “Ik wil iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen heel erg bedanken”.

Vanaf vandaag mag Daniëlle Gjaltema, de dochter van Jeannette, zich de trotse eigenaar noemen van DG Beautysalon, die zich in het pand van Kreatief bevindt. Daniëlle werkt vanaf maandag drie dagen in de beautysalon en nog twee dagen in de kapsalon. “Ik ben ontzettend trots dat mijn dochter vandaag haar eigen zaak start”, laat Jeannette weten. “Ze heeft er hard voor gewerkt en verdient dit ontzettend”. Bij de opening van de hernieuwde zaak is ook burgemeester Ard van der Tuuk aanwezig. Na de speech van het team van Kreatief, mag hij de officiële opening verrichten. Voorafgaand aan deze handeling spreekt ook de burgemeester vol lof over de nieuwe zaak: “Het is een fantastisch familiebedrijf en een begrip in de regio. Al negentien jaar bestaat Kreatief en het team werkt ontzettend hard om door te ontwikkelen. Daniëlle is opgegroeid in de kapsalon en mag nu zelf haar eigen zaak openen. Dat is natuurlijk ook fantastisch”.

Na de mooie woorden van de burgemeester, wordt de vernieuwde zaak geopend. Onder luid applaus loopt het voltallige team van Kreatief, Jeannette, Daniëlle, Greetje Folkerts, Talitha de Jong en Valdete Hoxhaj, naar binnen. Vervolgens worden zij in de zaak gefeliciteerd door alle aanwezigen en kunnen ze een kijkje nemen in de prachtige zaak. Onder het genot van een kop koffie kijkt ook de ongenode gast zijn ogen uit. Met de komst van de zonnestudio en DG Beautysalon is Kreatief een volledig wellnessidee, waar klanten terecht kunnen voor hun haar, make-up, schoonheid en zonnekleurtje. Het ziet er fantastisch uit!

Terwijl de aanwezigen een rondje lopen mag burgemeester Van der Tuuk de vernieuwde zaak inwijden. De burgervader neemt plaats in de kappersstoel en laat zijn haar wassen en knippen. Na een klein half uurtje ziet het er weer strak uit! Na nog even een praatje gemaakt te hebben met Martin Gjaltema, de man van Jeannette en eveneens nauw betrokken bij Kreatief, besluit de ongenode gast te vertrekken. Op naar Zwolle!