Bakkerij Jager, ‘De Leukste’ van 2019

0
474

“De klanten moeten het je gunnen”

GRIJPSKERK/STREEK – Afgelopen jaar won Bakkerij Jager uit Grijpskerk ‘Het Leukste Bedrijf van de Streek’. Een prachtige uitverkiezing voor het familiebedrijf in Grijpskerk. Ook dit jaar is de bakkerij weer van de partij en hopen de medewerkers dat de klanten wederom volop gaan stemmen. De uitverkiezing van vorig jaar heeft Bakkerij Jager veel opgeleverd. Samen met Bert Jager blikken we nog één keer terug op de verkiezing van vorig jaar.

“Drie weken lang hing onze zaak vol met posters en lagen er op de balie vele stembriefjes”, vertelt Jager. “Wij zagen wel dat de klanten regelmatig een stembriefje pakten en deze invulden met onze naam. Dat was natuurlijk harstikke mooi”. In de historie van ‘Het Leukste Bedrijf van de Streek’ is Bakkerij Jager al eens tweede geworden. Dat het afgelopen jaar de eerste prijs in de wacht sleepte, was een grote verrassing. “Het moet je natuurlijk ook een beetje gegund worden”, gaat Jager verder. “Vele mensen waren enthousiast over ons Bakkerscafé en dat heeft ons denk ik ook vele stemmen opgeleverd. Daarnaast is een bakkerij in het dorp best wel bijzonder. Dat zie je namelijk niet overal meer. Mensen uit de hele gemeente en zelfs daarbuiten komen naar ons toe. Dat is best wel speciaal”.

Na de vele stemmen die Bakkerij Jager kreeg van de klanten, was het de driekoppige jury die de bakkerij als winnaar koos. “Ook zij waren heel enthousiast over het Bakkerscafé”, legt Jager uit. “Daarnaast vonden ze het goed dat wij onze broden verkochten in papieren zakken, in plaats van plastic. Uiteraard hebben we de jury ook wat lekkernijen laten proeven, zodat ze wel voor ons moesten kiezen”, lacht Jager. De uitverkiezing heeft Bakkerij Jager veel opgeleverd. Zo hebben ze vele positieve reacties gekregen en waren mensen die nog nooit eerder waren geweest ook ontzettend nieuwsgierig. “We kregen een hoop aandacht en iedereen ziet het voorbij komen. De eerste twee dagen na de bekendmaking konden onze gasten genieten van een gratis bakje koffie met een oranjekoek. Op deze manier deden we ook wat terug voor iedereen die op ons gestemd had”, aldus Jager.

Ook dit jaar hoopt Bakkerij Jager er weer met de winst vandoor te gaan, maar Jager weet ook dat hij dat niet zelf in de hand heeft. “Zoals ik al aangaf, moeten de klanten het je gunnen. De verkiezing is een ontzettend leuk initiatief en het zorgt voor wat reuring in de gehele gemeente. Ik kan ook alle bedrijven aanraden om mee te doen aan deze verkiezing. Het zorgt, of je nou wint of niet, voor veel aandacht. Op naar een nieuwe, mooie strijd!”, aldus Jager.