CMV Oranje Grootegast viert 100-jarig jubileum

0
148

GROOTEGAST Op 5 februari 2020 is het exact 100 jaar geleden dat de Christelijke Muziek Vereniging Oranje in Grootegast werd opgericht door een groep enthousiaste muzikanten. Door de jaren heen heeft het orkest zich, met de nodige ups en downs, steeds verder ontwikkelt tot het huidige niveau. Het 100-jarig jubileum laat deze bloeiende vereniging dit jaar dan ook zeker niet onopgemerkt voorbij gaan.

Al sinds 1924 neemt het orkest deel aan concoursen met regelmatig mooie resultaten. Als hoogtepunt noemt de vereniging de wereldtitel die het orkest in 2017, als debutant in de 1e divisie, wist te behalen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Naast deelname aan concoursen verzorgt Oranje ook jaarlijks diverse concerten in Grootegast en, soms ver, daarbuiten.

De jeugd trapt het jubileumjaar op vrijdag 28 februari af met een spetterend concert samen met Topcoverband Sw!tch in Herberg In de Groote Gast. Daarna verzorgt het A-orkest de muzikale omlijsting van toneelstuk ‘Goed Fout’ in samenwerking met toneelvereniging Gastvrij dat half april in Grootegast te zien zal zijn. Het huidige seizoen wordt afgesloten met een reünie en een groots jubileumconcert op zaterdag 27 juni. Niemand minder dan Tommie Christiaan zal deze avond in de Leegens te zien én te horen zijn samen met CMV Oranje Grootegast.

De uitgebreide geschiedenis van het orkest is te vinden op de website www.oranje-grootegast.nl. Ook kan men zich hier, vanaf 15 februari, aanmelden voor de reünie.