Zuidhorner voetballers van FC Groningen in actie tijdens Top Sportdag

0
447

GRONINGEN/ZUIDHORN – Leonel Miguel, Remco Balk en Milan de Koe waren afgelopen woensdag aanwezig op de Top Sportdag ‘De Gezonde Beweging’. Deze dag werd georganiseerd vanuit onder andere Health I port en Healthy Ageing Network met medewerking van de topclubs in Groningen. De Top Sportdag is de sportdag die geschikt is voor elke sporter en leverde voor velen een dag vol sportplezier en blije gezichten op.

De Top Sportdag is een unieke sportdag in de voorjaarsvakantie waar iedereen aan kan meedoen. Valide en minder-valide kinderen sportten deze dag samen en konden deelnemen aan voetbal-, volleybal-, basketbal-, korfbal- of (ijs)hockeyclinics. Net als FC Groningen waren ook topspelers en -speelsters van de andere stad Groningse topclubs aanwezig in de ACLO. Daarnaast waren er vele side-events als; boksen, sjoelen, fotobooth, smoothie bikes en smart lights (reactiespel met lichtjes).

Net als de deelnemende kinderen, in de leeftijdscategorie van 7 tot 15 jaar, deden de voetballers van FC Groningen actief mee met de verschillende sporten. De Top Sportdag was een unieke kans voor kinderen om met en tegen je idolen te sporten, met elkaar te sporten en te ervaren hoe het is om te sporten als je rolstoel gebonden bent. Voor doven en slechthorenden waren er tolken aanwezig. De Top Sportdag was werkelijk voor iedereen toegankelijk.

De Zuidhorner voetballers van FC Groningen lieten na afloop weten echt te hebben genoten: “Het was een zeer leuke dag. Je maakt kinderen blij van jong tot oud en je ziet dat ze ervan genieten. Dat doet ook wat met ons. Ze straalden helemaal en dat is prachtig om te zien. Het is fantastisch om zoveel blije kinderen te zien sporten”.