Deelauto’s Westerkwartier straks ook te gebruiken voor inwoners en bedrijven

0
162

STREEK – Vanaf maandag 2 maart zijn de zeven deelauto’s, die onlangs geïntroduceerd werden in de gemeente Westerkwartier, ook te gebruiken voor bewoners en bedrijven. De gemeente en aanbieder MobiNoord organiseren daarom twee informatieavonden met alle praktische informatie en antwoord op de vraag: ‘Past een elektrische deelauto ook bij mij?’.

De auto’s zijn volledig elektrisch en reserveren en betalen verloopt via een App op de mobiele telefoon. Testrijders die de auto’s afgelopen twee maanden al reden zijn aanwezig en delen hun ervaringen. De auto’s staan bij de gemeentehuizen in Leek (2x), Zuidhorn (2x), Grootegast en Marum en in Tolbert bij Novatec. Bewoners en bedrijven in en rond die locaties wordt met nadruk uitgenodigd om deze maand in te stappen. Op maandag 2 maart is de eerste informatiebijeenkomst bij de Cazemier Boerderij te Tolbert. Op maandag 9 maart staat dezelfde informatiebijeenkomst gepland in het gemeentehuis te Zuidhorn (ontmoetingsruimte). Beide avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond 21.00 uur. Aanmelden voor de informatieavonden kan via de website van MobiNoord.