Stichting Mien Westerkwartier organiseert verhalenschrijfwedstrijd

0
155

STREEK – Net als de voorgaande jaren organiseert Stichting Mien Westerkwartier een verhalenschrijfwedstrijd onder de titel ‘t Schierste Verhoal van et Westerkwartier’. De stichting vraagt schrijvers om een mooi ‘vertelverhoal’ te schrijven, dat gebruikt mag worden door de vertellers van vertelcollectief  ‘Kom op Verhoal’. De opdracht is simpel: schrijf een mooi vertelverhaal van circa zeven minuten (anderhalf A4-tje) over het thema ‘Vrijheid’. Het heeft vanzelf van alles te maken met ’75 Jaar Vrijheid’, maar het thema is veel breder. Naast herinneringen aan onderdrukking en de bevrijding, kan het ook gaan over weg uit die vreselijke baan en lekker met pensioen, of eindelijk die akelige partner aan de kant gezet en alleen verder. Je kunt er alle kanten mee op. Een jury van vertellers van ‘Kom Op Verhoal’ zoekt de mooiste verhalen uit en bewerkt ze verder tot vertelverhaal. De prijs is eeuwige roem en faam in het Westerkwartier en dat het verhaal, als het binnen de selectie valt, verteld wordt op het podium.Het verhaal wordt bij voorkeur geschreven in het dialect, maar het mag ook in het Nederlands aangeleverd worden, waarbij de stichting dan zorgt voor de vertaling. Geïnteresseerden kunnen het verhaal voor 1 mei 2020 opsturen naar info@komopverhoal.nl. De mail moet voorzien zijn van naam, telefoonnummer en e-mailadres, zodat de stichting ontvangst kan bevestigen. In het najaar van 2020 is er wederom een vertelavond van het ‘Schierste Verhoal’, met het thema vrijheid. Locatie hiervan is het BaronTheater te Opende. Eén van de ingezonden verhalen staat dan op het programma. Alle inzenders worden in ieder geval beloond met een VIP-uitnodiging voor deze avond.