Meidenteams in actie tijdens vijfde Girlpowerrr Zaalvoetbaltoernooi in Zuidhorn

0
393

ZUIDHORN – Afgelopen donderdag organiseerde de voetbalvereniging Zuidhorn de vijfde editie van het Girlpowerrr Zaalvoetbaltoernooi. De meidenteams van verschillende voetbalverenigingen uit de regio kwamen naar Sporthal Quicksilver S om te strijden voor de felbegeerde titel. Vanaf 09.00 uur werd er gevoetbald in verschillende categorieën, namelijk de MO11, MO13, MO15 en MO17. In elke poule was een meidenteam van vv Zuidhorn vertegenwoordigd, aangevuld met teams van clubs als VEV’67, Marum, Winsum, HS’88, Kollum, Bedum en Feanstars. Alle meiden streden voor elke bal en deden hun uiterste best om de finale te halen. Uiteindelijk eindigden HS’88 (MO11), VEV’67 (MO13), ACV (MO15) en vv Kollum (O17) als winnaar in de verschillende categorieën.

Het Girlpowerrr toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Quicksilver S en Peizerweg 97. Wat in 2016 begon als opmaat naar de voorjaarscompetitie en als afsluiter van de winterstop, is uitgegroeid tot een ware klassieker. Het toernooi is destijds min of meer uit nood geboren, omdat de meeste zaaltoernooien voor jongensteams of voor gemengde teams werden georganiseerd, maar niet specifiek voor meiden. ‘Als het er niet is, dan moeten we het zelf organiseren’, zo was het idee. Het toernooi is nu niet meer weg te denken uit Zuidhorn en er zijn al veel meiden die aan alle edities hebben meegedaan. Inmiddels valt de voorjaarsvakantie midden in de competitie, maar ondanks dat waren er dit jaar wederom meer deelnemers dan voorgaande jaren. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde vijfde editie.