Dubbelconcert Whack Ceol en Donkey Tandem

0
163

SURHUISTERVEEN – Op vrijdag 28 februari is er in De Lantearne te Surhuisterveen een dubbelconcert van Whack Ceol en Donkey Tandem. Deze begint om 20.00 uur. Whack Ceol is een Iers/Schotse folkband met leden uit het hele land. Het repertoire is zeer gevarieerd: opzwepende jigs en reels, meezingers van de Dubliners en de Pogues, gevoelige Ierse ballades over de liefde en vurige Schotse strijdliederen. Whack Ceol bestaat uit Harmen Doekes, Uppie Faber, Doreen Feenstra en Jelmer Woudstra, die allen verschillende instrumenten bespelen. Het duo Donkey Tandem, bestaande uit Dries Woudstra (gitaar en zang) en Dictus Hoogsteen (accordeon en zang) – voor deze gelegenheid aangevuld met Jelmer Woudstra (gitaar, bas) -, brengt Frysktalige liedjes met een verhaal. De verhalen gaan over het leven zelf, soms serieus, soms met een knipoog. Een aantal nummers is door hen zelf geschreven. In  2014 bracht Donkey Tandem de cd ‘Mjuks’ uit. Tijdens het dubbelconcert kan men een bonte mengeling van nummers van deze cd en een aantal nieuwe nummers verwachten. De toegang voor deze avond is gratis, voor de kosten wordt na afloop met de pet rondgegaan.