‘Komkommertied’ in Grijpskerk

0
410

GRIJPSKERK – De zomer is nog ver weg en momenteel is het voor de meeste inwoners van het Streekgebied ook geen vakantie. Sprake van de zogenoemde ‘komkommertijd’ lijkt er dus absoluut nog niet te zijn. Toch was het afgelopen vrijdag wel het geval in Grijpskerk. Toneelvereniging ‘De Diakonaaltjes’ speelde namelijk de voorstelling ‘Komkommertied’. Het blijspel in drie bedrijven is geschreven door auteur Herman van der A. Vele inwoners van Grijpskerk en omstreken kwamen afgelopen vrijdag een kijkje nemen bij de uitvoering, die plaatsvond in de PKN kerk te Grijpskerk. Zij zagen dat tuinder Geert Platje met moeite de kop boven water wist te houden. Om te overleven reed Geert ook op een taxibus. Als hij daarin gedwarsboomd wordt door dorpsbewoners, lijkt het gauw gebeurd met het tuindersbedrijf. Gelukkig werd daar op tijd een stokje voor gestoken. De bezoekers van de voorstelling weten inmiddels hoe dit afloopt. Het was een prachtige avond voor zowel de toneelvereniging als voor het aanwezige publiek.