Lionsclub helpt Voedselbank Achtkarspelen

0
290

SURHUISTERVEEN – Al een aantal jaren werken de Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland samen in het project ‘D.E. punten’. Lionsclub Surhuisterveen-de Leyen en de Voedselbank Achtkarspelen doen ook al jaren mee om zo veel mogelijk waardepunten te verzamelen in de daarvoor bestemde boxen. Deze boxen worden elk jaar in de maand december door de Voedselbank Achtkarspelen uitgezet op verschillende plaatsen in de gemeente, zoals winkels, kerken en verzorgingstehuizen. Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk punten te verzamelen, omdat Douwe Egberts de opbrengst ‘verzilvert’ in pakken koffie die vervolgens door de Voedselbank aan hun cliënten worden uitgereikt. Leden van de Lionsclub en vrijwilligers van de Voedselbank tellen altijd in januari samen de punten. Omdat de opbrengst het afgelopen jaar maar liefst 651.000 punten was, bleek het tellen deze keer een hele klus. De actie is zowel landelijk als ook in Achtkarspelen altijd een groot succes en daarom gaan beide clubs er gewoon mee door omdat ze elkaar op deze manier prachtig kunnen helpen.