Nieuwe cijfers RIVM: 34 mensen overleden, 545 nieuwe gevallen

0
273

STREEK – De afgelopen 24 uur zijn 545 mensen positief getest op Covid-19, en 34 mensen overleden aan het coronavirus, volgens de laatste cijfers van het RIVM. Dit is een minder grote stijging dan een dag eerder.

Het aantal positief geteste mensen komt daarmee op 4749. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat momenteel op 213. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 55 en 97 jaar en de gemiddelde leeftijd van overlijden is 82 jaar. Het aantal besmettingen in de gemeente Westerkwartier is ten opzichte van gisteren opnieuw gestegen. Gisteren waren er in het Westerkwartier zes besmettingen bekend. Momenteel staat dat aantal op acht. Toch kunnen dit er meer zijn; niet iedereen wordt getest. In de gemeente Het Hogeland is nu één besmetting bekend. In de gemeente Achtkarspelen is momenteel nog geen enkel geval bekend.

Bewaar afstand

Niet naar buiten tenzij het per se moet en minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dat is het advies van het RIVM om te voorkomen dat je zelf en anderen besmet raken met het coronavirus. Zowel het RIVM als kabinet blijft inwoners van Nederland oproepen om zich hieraan te houden. Vanavond om 18.30 uur vindt er opnieuw een persconferentie plaats. Dan wordt bekend of er nieuwe maatregelen getroffen worden.