Coronacrisis: thuiszitten of naar buiten?

0
200

“Het sporten is een mooi uitstapje, waar we dagelijks naar uitkijken”

ZUIDHORN/STREEK – Het coronavirus houdt het Streekgebied inmiddels al bijna twee weken in haar greep. De scholen zijn dicht, thuiswerken wordt geadviseerd en mensen komen niet samen in grote groepen. Waar de één thuis een boek zit te lezen, trapt de ander liever een balletje met vrienden op het voetbalveld. Maar, ook hier worden de maatregelen, die zijn voorgeschreven door het RIVM, opgevolgd. Mensen blijven bij griepverschijnselen of verkoudheidsklachten thuis en handen worden niet geschud. Door toch even naar buiten te gaan, hoeft men zich niet te vervelen.

Voor Robert de Bruin (23) en Wichard Sikkema (24) uit Zuidhorn is dat ‘even buiten zijn’ heerlijk. Dagelijks zijn de twee vrienden te vinden op het grasveld voor Sporthal Quicksilver S in Zuidhorn. Met de nodige sportattributen doen beide mannen hun work-out, die ze normaliter in de sportschool doen. “Je moet wat hè, nu de sportschool gesloten is”, vertelt Robert. “Om toch in conditie te blijven, doen wij hier elke dag onze oefeningen. Je moet een beetje creatief zijn in de huidige situatie”. Wichard vult aan: “Het is heerlijk dat we dit kunnen doen. We begrijpen heel goed dat de sportschool dicht is, maar we willen toch wat doen. Dat hele dagen binnen zitten, is niks voor ons. Dit is toch een mooi uitstapje, waar we dagelijks naar uitkijken”.

De sportschool waar Robert en Wichard normaal gesproken heengaan, is in ieder geval drie weken dicht. Een logisch besluit, vinden beide mannen. “We snappen het heel goed, want gezondheid staat voorop. Zelf zijn we niet zo bang voor het coronavirus, maar je moet er niet aan denken dat je andere mensen, die in een risicogroep zitten, kunt besmetten. Daarom zijn we ook extra voorzichtig”. Op het veldje voor Sporthal Quicksilver S houden de jongens zich daarom ook aan de voorzorgsmaatregelen die door het RIVM gesteld zijn. “Soms zijn hier wel een aantal kinderen, die dan op het muurtje komen zitten. Wij zorgen er altijd voor dat we ten minste anderhalve meter afstand van hen hebben. Op deze manier proberen we zowel onszelf als hen te beschermen”.

Door toch lekker te sporten, hoeven beide Zuidhorners zich niet te vervelen ten tijde van de ‘coronacrisis’. Het is een mooi stukje afleiding, tussen het thuiszitten door. “Dat gamen heb je ook al gauw gezien als je dat hele dagen doet. Door elke dag te sporten, komen wij die drie weken wel door”, aldus Robert en Wichard.