Nieuwe cijfers RIVM: 78 mensen overleden, 1019 nieuwe gevallen

0
268

STREEK – De afgelopen 24 uur zijn 1019 mensen positief getest op Covid-19, en 78 mensen overleden aan het coronavirus, volgens de laatste cijfers van het RIVM. Deze cijfers lagen gisteren nog respectievelijk op 852 en 78. Het aantal nieuwe patiënten is dus opnieuw fors gestegen ten opzichte van een dag geleden.

Het aantal positief geteste mensen komt daarmee op 7431. 2151 van hen zijn in een ziekenhuis opgenomen (geweest). Hier is een toename van 315 nieuwe patiënten. Het totale aantal dodelijke slachtoffers staat momenteel op 434. De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80-84 jaar. Het aantal besmettingen in de gemeente Westerkwartier is ten opzichte van gisteren met drie gestegen. Momenteel zijn er in totaal twaalf besmettingen bekend. Toch kunnen dit er meer zijn; niet iedereen wordt getest. Ook het aantal besmettingen in de gemeente Het Hogeland is gestegen. Gisteren waren er vier besmettingen, nu zijn dat er zes. De gemeente Achtkarspelen telt momenteel nog steeds slechts één besmetting.

Voorzichtige positiviteit
Gisteren liet Jaap van Dissel van het RIVM een positieve trend te zien wat betreft het aantal nieuwe coronapatiënten. Ook nu blijft het RIVM voorzichtig positief: “Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden”.