Vrijwilligers ReumaNederland in de schijnwerpers

0
161

BUITENPOST – Onlangs kwamen bijna 50 collectanten bijeen in De Schakel te Buitenpost. Sinds 1995 verzorgen Henny Meetsma, Annie Ploegsma en Jitske van der Wijk met veel plezier de collectanten van ReumaNederland (voorheen Reumafonds) voor Buitenpost. Een hele organisatie om ieder jaar, voor elke straat een collectant te regelen. Sinds vorig jaar doet H. Meetsma Gerkesklooster en Stroobos er ook nog bij. Dat heeft ze overgenomen van mevr. S. Zandberg, nadat zij, na 33 jaar organiseren, ermee is gestopt. In Buitenpost zijn er bijna 80 collectanten actief en in Gerkesklooster/Stroobos 17. In die 25 jaar is er in totaal bijna 80.000 euro opgehaald door de enthousiaste collectanten van Buitenpost. De jaarlijkse collecteweek vond afgelopen week plaats.