65 jaar huwelijksgeluk in Zuidhorn

65 jaar huwelijksgeluk in Zuidhorn

ZUIDHORN – Vrijdag 6 mei vierde echtpaar Buist-Knot dat zij 65 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. ‘We hadden vroeger een kleine boerderij,’ vertelt mevrouw Buist-Knot. ‘We hebben een soort dubbele familie. De zus van mijn man is getrouwd met mijn broer. Op dat verlovingsfeest hebben we elkaar ontmoet en ons eerste afspraakje gepland. Ik vond meteen zijn donker krullend haar leuk. Ik was toen ongeveer 17 jaar.’ Meneer Buist vertelt: ‘We zijn in 1957 getrouwd. Daarvoor hebben we twee jaar verkering gehad en zijn we twee jaar verloofd geweest. We waren altijd heel actief. Mijn vrouw was jarenlang de presidente van de Plattelandsvrouwen en we hebben nog een prachtige rondreis door Zuid-Afrika gemaakt. We hebben toen alle soorten dieren gezien en ik heb zelfs nog op een struisvogel gereden. Tegenwoordig doen we het wat rustiger aan.’ Het huwelijk heeft het echtpaar vijf kinderen geschonken, waarvan één dochter helaas al is overleden. Ze hebben negen kleinkinderen. Ook locoburgemeester Geertje Dijkstra-Jacobi kwam een gebakje met het echtpaar eten om deze mooie gebeurtenis te vieren.