7 Provinciaal Kampioenen voor Adonis Sportacrobatiek

STREEK - De Provinciale Kampioenschappen Acrogym voor de DE-lijn werden zaterdag gehouden. Alle 15 teams in de DE-lijn van Adonis Sportacrobatiek hadden zich geplaatst voor de Provinciale Kampioenschappen welke in Groningen gehouden werd. Een zeer spannende wedstrijd omdat los van de strijd om het kampioenschap ook plaatsen voor de districtsfinale behaald konden worden.  En wat een super resultaten zijn er geboekt: Adonis Sportacrobatiek Leek heeft maar liefst 7 teams die Provinciaal Kampioen werden! Daarnaast mochten ook nog 5 teams met een zilveren medaille naar huis en 1 team behaalde brons.
In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de teams in de D-lijn. Het jeugd duo Floor Stuurwold en Jolin Doorten, en het jeugd trio  Lieke Bakker (Grijpskerk), Roos Jonkman en Merel Veenstra (Zuidhorn) werden Gronings Kampioen en jeugd trio Dana Stoker, Elisa Banus en Lian Steenbergen (Zuidhorn) haalden een zilveren medaille. Noortje Bijlsma (Zuidhorn) en Yaëla Verbree werden bij de duo’s D-junior Gronings Kampioen. In de categorie senioren werden het duo Silke Kroese en Marrit Hoogenberg Gronings Kampioen, terwijl hun clubgenoten Kaja Heijnen (Noordhorn) en Jasmijn Stuurwold een 6e plaats behaalden. Bij de trio’s haalden Kristy Stuitje, Sietske Jongsma en Ilse Bakker een mooie 2e plaats en dus zilver. Hun clubgenoten in deze categorie Marit Huizinga Grijpskerk), Jorijn Jongman (Zuidhorn) en Zjamila Hoebas draaiden een supermooie oefening, maar incasseerden helaas een val, waardoor ze 9e werden.
In de middag was het de beurt aan de E-instap en E-jeugd teams. Bij de instap duo’s werd het een Adonis-podium waarbij Chénice en Marleau Storteboom goud behaalden en het duo Eden Timmerman en Lisanne van der Velde zilver. Het instap trio Danielle Hielema, Nadine Hielema (uit Grijpskerk) en Rosalie de Vries namen ook een zilveren medaille in ontvangst. Tevens was er een gouden medaille voor het E-jeugd duo Dewi Koers en Xanne Ottersberg.
In de 3e wedstrijd kwamen nog meer teams succesvol in actie, dit keer was het de beurt aan de E-junior en E-senior teams. Bij de duo’s E-junior werden het junioren duo Joëlle Boonstra en Nynke Veldhuizen uit Zuidhorn 2e en Janneke Meijer en Leana Perri 3e. Wederom was er een Gronings kampioen, en wel in de categorie E senior, namelijk het duo Anna Snijder en Anna Bente Bakker.
Van alle 15 teams die meededen behaalden er 13 teams een medaille, een ongekende prestatie! Met 10 teams in de DE-lijn mag Adonis Sportacrobatiek van start in de districtsfinale op 17 maart 2018.