Aduard 2000 verliest op bezoek bij HFC ’15 met 0-1

||||||||
|||||||| Foto: ||||||||

HOOGKERK -  In de thuishaven van HFC ’15 stond afgelopen zaterdag een op voorhand interessante krachtmeting op het programma. Aduard 2000 verzamelde tot zaterdag twee punten meer dan de Hoogkerkers. Om niet naar beneden te hoeven kijken waren voor beide ploegen één of meer punten zeer welkom. Na een eerste helft zonder veel hoogtepunten, bood de wedstrijd in de tweede helft meer vermaak. HFC ’15 speelde toen met wat meer druk naar voren, won meer duels en kreeg 10 minuten voor tijd loon naar werken. Invaller Erben Koopmans maakte na een vlotte aanval de enige goal van de wedstrijd.

In de eerste helft werd al vrij snel duidelijk dat de ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren. Zoals gezegd waren de hoogtepunten in de eerste helft schaars. Nadat HFC een aantal speldenprikken had uitgedeeld, kreeg Aduard-spits Rick Kazemier een scoringskans. Hij werd prima aangespeeld door Guido Weening, maar zijn schot verdween over de kruising. Weening gaf later ook nog een keer een prima pass op Leon Smit, maar diens schot ging voorlangs. HFC meldde zich ook geregeld voor het doel van Aduard-doelman Floris Star, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het daarbij niet. Vier minuten voor rust kreeg Chris Julian Latupeirissa opeens een levensgrote kans op de openingstreffer. Centrale verdediger Leonard Nienhuis kopte de bal voor het eigen doel langs en deze kwam voor de voeten van Latupeirissa, die de bal niet goed raakte en tegen doelman Star aanschoot. De rust brak aan met een vrij logische 0-0 tussenstand. Trainer Peter Slijfer wisselde in de rust twee spelers. Hij bracht Erben Koopmans en Harmen Smit in de ploeg en Chris Julian Latupeirissa en Lars Huizinga mochten gaan douchen. Deze wissels pakten goed uit, want HFC kwam na rust vooral via de zijkanten geregeld goed door en stichtte daardoor ook meer gevaar voor het doel van Floris Star. In de 52e minuut gaf Dion Westra vanaf de linkerkant een prima voorzet op Robby van Sluis, maar de jeugdige Lars Bijma van Aduard wist met een prima verdedigde actie het gevaar te bezweren. Vier minuten later had Harmen Smit de 1-0 voor de thuisclub kunnen en zelfs moeten maken. Het was wederom Dion Westra die een voorzet op maat gaf. Een voet tegen de bal plaatsen was voldoende geweest, maar Smit koos op enkele meters voor de doellijn voor een uithaal en raakte daarbij de bal maar half. HFC bleef na deze grote kans de druk er ophouden, maar moest ook beducht zijn voor af en toe een tegenstoot van Aduard. Zo kopte aanvoerder Bart Star bij de tweede paal de bal een halve meter naast en werd een draaiende voorzet van Guido Weening met enige moeite tot corner gewerkt. Met nog 20 minuten op de klok paste trainer Slijfer aan de kant van HFC nogmaals een dubbele wissel toe. Martijn Bodenstaff en David Boersma maakten daarbij plaats voor Mark Eenjes en Pouwel Dieterman. Een minuut later leek een goed genomen hoekschop van aanvoerder Frank Volkers de 1-0 op te leveren, maar de scheidsrechter constateerde een duwfout ten opzichte van doelman Star en keurde de treffer af. Intussen bracht ook trainer Edwin Prins bij Aduard met Lars Terpstra voor Tjark Nieboer een verse kracht binnen de lijnen. Lars Terpstra. De wedstrijd werd naarmate de tweede helft vorderde, overigens wat onvriendelijker. Het aantal kleine overtredingen nam toe en dat leidde tot irritaties. Nadat Guido Weening namens Aduard de bal bij de tweede paal nog een keer naast het doel gleed, viel ongeveer 10 minuten voor het einde de bevrijdende goal voor HFC. Vanuit de omschakeling werd door drie invallers een snelle aanval uitgevoerd. Via Pouwel Dieterman en Harmen Smit kwam de bal bij Erben Koopmans en hij schoot de bal via de hand van doelman Star binnen. Kort voor tijd werd het nog bijna gelijk, toen een door Yvar van Oosten goed genomen hoekschop via een stuit tegen de tweede paal eindigde. De bal kon vervolgens door de verdediging van HF weggewerkt worden. Bij Aduard kwam Christiaan Usai nog binnen de lijnen voor Ruben Koning, maar het lukte Aduard niet om nog langszij te komen. De moeizame overwinning werd meteen na het laatste fluitsignaal door de spelers van HFC uitbundig gevierd. Op basis van de tweede helft kan er zeker van een terechte overwinning worden gesproken.

Aduard-trainer Edwin Prins toonde zich een sportief verliezer: “De eerste helft was voor ons, maar HFC kwam in de tweede helft met name op het middenveld beter in de duels. Het lukte uiteindelijk niet om er een punt uit te slepen en HFC verdiende de overwinning eigenlijk ook wel”. HFC-trainer Peter Slijfer, die een gelukkige hand van wisselen had, was uiteraard blij met de overwinning: “We wisten dat we bij een overwinning Aduard zouden passeren op de ranglijst en dat wilden we uiteraard graag voor elkaar krijgen. Met mijn wissels wilde ik proberen de tweede helft meer over de zijkanten door te komen en dat is ook daadwerkelijk gelukt. Omdat er lange tijd geen doelpunt viel, weet je dat de ploeg die uiteindelijk een keer gaat scoren de wedstrijd waarschijnlijk ook gaat winnen. Dat de goal aan onze kant viel, vind ik verdiend”.

Man van de wedstrijd: Ward Koldijk (HFC ’15)

Opstelling Aduard 2000: F. Star, Koning (Usai), Nienhuis, Bijma, Huizinga, B. Star, van Oosten, Nieboer (Terpstra), Kazemier, Smits, Weening

Opstelling HFC ‘15: Borg, Boersema (Dieterman), Koldijk, Westra, Bodenstaff (Eenjes), Hummel, Volkers, Steenbergen, Huizinga (Smit), Latupeirissa (Koopmans), Sluis