60 jaar huwelijksgeluk voor echtpaar Van der Vaart

GROOTEGAST – Woensdag 1 juni mocht echtpaar Van der Vaart het 60-jarig huwelijksjubileum vieren. ‘We hebben het in een kleine kring gevierd met onze kinderen’, vertelt mevrouw van der Vaart. ‘We hebben drie kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen gekregen. Onze ontmoeting gebeurde gewoon in Grootegast. We kwamen elkaar tegen in het dorp en van één keer werd het twee keer, ja zo ging dat vroeger. We hebben veertig jaar in Aduard gewoond. Mijn man werkte toen bij de Provinciale Waterstaat en ik zorgde voor de kinderen. Ze vertelden me laatst nog dat ik altijd met thee en een koekje voor ze klaar stond wanneer ze thuiskwamen.’ 60 jaar is natuurlijk een lange tijd. ‘Als je van iemand houdt, gaat dat vanzelf goed. Zolang we samen zijn is het leven mooi. Mijn man houdt heel erg van wandelen, fietsen en jeu de boules. Ik vul mijn dagen ook met vrijwilligerswerk bij Het Hooge Heem. De kinderen waaien ook vaak aan. Soms zijn de dagen gewoon te kort, we vervelen ons nog lang niet.’