Arie op zoek naar de sterren week 44” 15

ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

De afgelopen week stond voor Arie in het teken van drie zeehondjes, die afgelopen vrijdag uitgezet werden. Uiteraard maakte Arie er een spektakel van. Met liefst 180 mensen de zee op. Met Lucas en Gea. Met Harry Slinger en met Marianne Veenstra. Eerst maar eens over Gea (van Lucas dus). Arie was – best verrassend- onder de indruk van de achtergrondzangeres, die doorgaans een wat statische indruk op de podia maakt. ‘Dat is nu anders. Gea heeft een nieuwe heup gekregen. Man, ze danst weer. Gea had het erg naar de zin. Dat gold zeker ook voor Harry Slinger. Hij heeft samen met mij het programma gepresenteerd. Deed ie echt top. En hij begon met ‘Je loog tegen mij’. Prachtig. Echt prachtig. Harry droeg z’n rode mutsje. En dat was geen overbodige luxe.’
Met die laatste opmerking doelt Arie op z’n eigen gezondheid, want die is niet al te best sinds vrijdag. Arie vatte kou. In de snelle reddingsboot, die veel te ver de open zee op ging. ‘Ik was natuurlijk niet al te dik gekleed en had het vreselijk koud. Volgens een deskundige heb ik nu een virus, ik noem het verkouden. Man, ik kuch, nies en hoest me te pletter. Roken? Oh ja, dat gaat gewoon door hoor. Dat wil nog net.’
Fit worden is prioriteit voor Molenhuis. ‘Ik wil woensdag naar OOG TV. Daar is Harry, met de oude leden van drukwerk. Kijken of ik daar zaken kan doen. Verder heb ik contact gelegd met Manon Bos. Manon logeerde in Pieterburen en woont in Amsterdam. Ze vroeg of ze vrijdag mee mocht, en dat mocht. Kijk, je moet slim zijn. Nu heb ik waarschijnlijk een slaapplekje als ik straks weer op zoek naar de sterren ga en in de buurt van Amsterdam ben Zo werkt dat. Handig hè?’
Arie wil behalve grote sterren ook Patricia Janeckova vastleggen voor maart 2016. ‘Ik zag zo ineens een filmpje voorbij komen van Patricia. Ik was direct onder de indruk. Jeetje mina. Halleluja. Wat een mooie vrouw zeg. En zingen kan ze ook. Ik zag haar op een You Tube filmpje. Ze werd in het Duits aangekondigd, al klonk het ook weer niet echt Duits. Ik moet Patricia vinden. Ik krijg haar niet uit m’n hoofd.’
Fit worden dus. Naar OOG TV, proberen zaken te doen met Drukwerk en dan maar weer met de bus naar de sterren. ‘Deze week wil ik ook het koor gaan regelen. Dat moet een koor worden met 150 zangers en zangeressen. Dat wil ik eigenlijk zo snel mogelijk geregeld hebben. Kan ik me daarna volledig richten op het binnenhalen van de grote sterren. Want die gaan komen hoor. Let maar op. Net als Patricia. Halleluja, wát een vrouw.’